2015 m. lapkričio 17 d., antradienis

UŽKEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU

Greita vakarienė, kuriai sugaišite viso labo 30 min. Kepsniai gausis sultingi ir sotūs, o ko daugiau reikia skaniai vakarienei :)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • džiovintų raudonėlių, druskos;
  • maltų kajeno pipirų;
  • 3 kiaušinių;
  • maltų džiūvėsėlių;
  • 10 pievagrybių;
  • ~80 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 2 a.š. majonezo;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Gausite 4 kepsnelius, kuriuos iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais raudonėliais, kajeno pipirais ir druska.
  2. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą - supilkite džiūvėsėlius.
  3. Imkite kepsnelį, merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinio plakinį ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose bei dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
  4. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir uždėkite ant kiekvieno po 0,5 arbatinio šaukštelio majonezo. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. arba tol, kol įsmeigus peiliu į krūtinėlę iš jos bėgs skaidrios sultys.
  5. Kol kepa vištiena, pasiruoškite mėgstamą garnyrą ir patiekite su iškeptais vištienos kepsneliais.
Skanaus;)

2 komentarai:

  1. Labai gardus gavosi kepsniukai ir svarbiausiai greitai pasiruosia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Lora :) smagu, kai pasiseka skaniai paruošti per trumpą laiką, todėl ir stengiuosi rinktis tokius patiekalus :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...