Be galo skanus padažas gavosi prie spageti makaronų. O midijas galite keisti krevetėmis ar įvairių jūros gėrybių mišiniu.
2-3 porcijoms:
- 250 g spageti makaronų (naudojau Dobele);
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 raudonosios čili paprikos;
- 2 a.š. kaparėlių;
- 2 nedidelių šviežių cukinijų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 100 ml sauso balto vyno (galite keisti vištienos sultiniu);
- 200 g šaldytų midijų;
- 200 ml grietinėlės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
- 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Cukinijas supjaustykite šiaudeliais (naudokite daržovių pjaustyklę). Sudėkite ant rankšluoščio ir po keletos minučių nuspauskite skystį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir kaparėlius. Pakepkite minutėlę.
- Tada dėkite cukinijų šiaudelius, permaišykite ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį). Kai užvirs, dėkite per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.
- Išjunkite ugnį, patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, suberkite parmezano sūrį, pjaustytas petražoles, dėkite išvirtus spageti makaronus, viską išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)
"everydaygourmettv"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą