2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

MORKŲ IR APELSINŲ SALOTOS

Traškios ir sultingos salotos, greitai paruošiamos ir labai dera prie paukštienos patiekalų :)


2 porcijoms:
  • 200 g morkų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 30 g kedrinių pinijų (naudojau "Arimex");
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite per burokinę tarką.
  2. Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir supjaustykite skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.
  3. Skilteles sudėkite į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Padažą supilkite ant morkų ir apelsinų bei išmaišykite.
  5. Prieš patiekiant, užberkite sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...