2 porcijoms:
- 2 vnt. (po 220g) brandintų jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
- 100 g pievagrybių;
- 1 vnt. pak choi salotos(azijos kopūstas);
- 1 pomidoro;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- šlakelio tiršto balzamiko acto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Jautienos didkepsnius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus Kepkite kepsnius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Tuomet suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį.
- Salotą perpjaukite išilgai, nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi (jei norėsis minkštesnės salotos, įpilkite šiek tiek vandens, kad pasitroškintų). Iškeptą salotą dėkite į lėkštes.
- Pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais, dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir intensyviai maišant kepkite tol, kol skystis išgaruos ir grybai paskrus (jei keptuvė "trauks", įpilkite šiek tiek aliejaus). Grybus dėkite šalia salotų.
- Pomidorą perpjaukite per pusę ir apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių. Ir perdėkite į lėkštę.
- Jautienos kepsnius supjaustykite griežinėliais, dėkite į lėkštę prie daržovių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą