2018 m. kovo 3 d., šeštadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS

Greitas, spalvingas ir laaabai skanus patiekalas. Išbandykite.


2 porcijoms:
  • 2 vnt. (po 220g) brandintų jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
  • 100 g pievagrybių;
  • 1 vnt. pak choi salotos(azijos kopūstas);
  • 1 pomidoro;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Jautienos didkepsnius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus Kepkite kepsnius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Tuomet suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį.
  3. Salotą perpjaukite išilgai, nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi (jei norėsis minkštesnės salotos, įpilkite šiek tiek vandens, kad pasitroškintų). Iškeptą salotą dėkite į lėkštes.
  4. Pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais, dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir intensyviai maišant kepkite tol, kol skystis išgaruos ir grybai paskrus (jei keptuvė "trauks", įpilkite šiek tiek aliejaus). Grybus dėkite šalia salotų.
  5. Pomidorą perpjaukite per pusę ir apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių. Ir perdėkite į lėkštę.
  6. Jautienos kepsnius supjaustykite griežinėliais, dėkite į lėkštę prie daržovių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...