Troškinti kukuliukai su pievagrybiais - šildantis maistas, kaip tik tokiems vakarams, kai už lango spaudžia šaltukas :)
3-4 porcijos:
- 600 g vištienos faršo;
- 1 kiaušinio;
- 1 nedidelės cukinijos (~150g);
- 1 raudonosios paprikos;
- 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
- 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 100 g šviežių pievagrybių;
- ~1 l vištienos sultinio;
- 100 ml grietinėlės;
- Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejus.
- Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartant.
- Apkeptus kotletukus ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.
- Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus, išjunkite ugnį.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą