Orkaitėje kepti renkuosi riebesnę žuvį, tada tikrai jos neperkepsite ir ji išliks sultinga. Lynas labai skani žuvis, tad progai pasitaikius, būtinai paragaukite :)
2 porcijoms:
- 700 g lyno;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 riekelių citrinos;
- 3-4 šakelių šviežio čiobrelio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 2 didesnių bulvių;
- žiupsnelio maltos raudonosios paprikos, džiovintų krapų, druskos, šlakelio aliejaus;
- Išimkite vidurius iš žuvies ir gerai išplaukite.
- Ant viršaus užberkite rupios druskos ir gerai įtrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Vidų pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, citrinos griežinėlius, čiobrelio šakeles.
- Bulves kruopščiai nuplaukite (galite nuskusti, jei norite), supjaustykite plonais griežinėliais, užberkite maltos paprikos, džiovintų krapų, druskos, apšlakstykite aliejumi ir viską gerai išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
- Groteles patepkite aliejumi, ant jų dėkite žuvį ir aplinkui išdėliokite bulvių griežinėlius. Po grotelėmis pakiškite skardą, kad nutekėtų susidarę riebalai.
- Kepkite 25-30 min. Kepimo eigoje apverskite bulves ir kai tik bus iškepę, juos išimkite..
- Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą