2 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" antienos petukų;
- 2 a.š. medaus (išlydykite);
- 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1 a.š. maltų džiovintų česnako miltelių;
- 2 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 2 a.š. dižono garstyčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 200 g ryžių;
- 2 kubelių vištienos sultinio;
- kelių gabalėlių džiovintų baravykų;
- Dubenyje sumaišykite medų, papriką, česnaką, garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite antienos petukus ir vėl gerai išmaišykite, kad mėsa pasidengtų marinatu.
- Antieną sudėkite į gilesnę kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 40 min.
- Puode užvirkite ~1-1,5 l vandens, sudėkite sultinio kubelius, pasmulkintus baravykų gabalėlius, supilkite ryžius ir virkite, kol jie išvirs.
- Lėkštėse serviruokite ryžius, antieną ir pridėkite mėgstamą garnyrą, kaip pvz. marinuotų agurkų.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą