Ir aštrumo, ir rūgštumo šioje sriuboje netrūksta. Svarbu subalansuoti viską pagal jūsų skonį ir rezultatu tikrai liksite patenkinti :) Sultiniui išvirti užtruksite valandą, bet jį galite išvirti iš vakaro ir sekančią dieną patiekti superinę sriubą.
2 porcijoms:
sultiniui:
- 750 g "Lapino puotos" antienos rinkinio sriubai;
- 2 litrų vandens;
- nedidelio gabalėlio poro;
- 4 lauro lapelių;
- kelių grūdelių juodųjų pipirų;
sriubai:
- 3 v.š. žuvies padažo;
- 1 v.š. austrių padažo;
- 1 v.š. tamsaus sojų padažo;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų pipirų;
- 60 g smulkių makaronų;
- 10 nevirtų tigrinių krevečių;
- 3 lapų romaninės salotos;
- Į didelį puodą supilkite vandenį, kai jis užvirs, dėkite antienos rinkinį sriubai, porą, lauro lapelius, pipirus. Virkite ant vidutinės ugnies kaitros ~1 val., vis nugriebdami susidariusias putas.
- Išvirtą sultinį perkoškite per smulkių kiaurasamtį, nuo kaulų nupjaustykite antienos mėsytę.
- Krevetes išdarinėkite ir perpjaukite išilgai.
- Salotos lapus supjaustykite griežinėliais.
- Į puodą pilkite sultinį. Užvirus - supilkite žuvies, austrių, sojų padažus, įspauskite citrinos sulčių, berkite grūstus pipirus, berkite makaronus. Kai makaronai bus beveik išvirę, sudėkite krevetes, pavirkite apie 2 min.
- Tuomet sudėkite pjaustytas salotas ir išjunkite. Išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą