2014 m. birželio 24 d., antradienis

AŠTRI CUKINIJOS FRITATA

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Siūlau išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai. Vyriškąjai porcijai papildomai įdėjau rūkyto saliamio griežinėlių ;)


  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 raudonojo čili pipiro;
  • 1 cukinijos;
  • 140g konservuotų kukurūzų;
  • 5 kiaušinių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir žiedeliais su sėklomis čili pipirą. Kepkite, kol svogūnas suminkštės.
2. Sudėkite plonai pjaustytą cukiniją (tam labai tiks mandolina) ir kukurūzus. Pagardinkite ir maišydami kepkite, kol cukinija suminkštės.
3. Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir juodųjų pipirų. Į kepimo indelius sudėkite keptuvės turinį, užpilkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min. arba kol masė sutvirtės.
Skanaus ;)

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...