Pratęsiant braškių sezono temą, verta pasigaminti ir pikantišką uogienę su čili pipirais ir bazilikais. Jei nemėgstate aštrumo, galite čili dėti mažiau arba visai nedėti, o bazilikai su braškėmis labai dera;)
- 1kg braškių;
- saujos bazilikų lapelių;
- 2-3 čili pipirų;
- 1v.š. citrinos sulčių;
- 2 stiklinių cukraus (arba pagal skonį);
1. Iš čili pipirų išimkite sėklytes ir supjaustykite stambiais kubeliais.
2. Į blenderį sudėkite pusę kiekio braškių, bazilikus ir čili pipirus. Pulsuojančiais judesiais pamalkite masę, tuomet sudėkite likusias braškes ir vėl trumpai pamalkite.
3. Į puodą sudėkite braškių masę, citrinos sultis ir cukrų. Virkite ant mažos ugnies, kol džemas gausis norimos konsistencijos bei nugraibykite susidariusias putas.
4. Supilkite į švarius stiklainius ir palikite atvėsti.
Skanaus;)
receptas iš "www.nidosreceptai.lt"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą