Sultingas vištienos suktinukas tikrai patiks jį valgantiems. Kaip visada, svarbiausia neperkepti ir viskas bus puiku :)
- 2 vištienos krūtinėlės filė;
- 4 rozmarinų šakelių+ 1 a.š. susmulkintų lapelių;
- 100 g mocarelos sūrio;
- 3-4 riekių sudžiūvusio batono arba maltų džiūvėsėlių (60g);
- 100 ml pieno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Vištienos filė perpjaukite išilgai, taip gausis 4 filė. Tuomet kiekvieną išmuškite ploniau, naudodami mėsos plaktuko lygiąją pusę.
- Vieną vištienos pusę pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant jos dėkite rozmarino šakelę ir užplėšykite mocarelos sūrio.
- Susukite suktinukus ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
- Sudžiūvusį batoną sumalkite, sudėkite susmulkintus rozmarino lapelius, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Suktinukus merkite į pieną, paskui į apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą ir pieną, ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol gražiai parus ir sūris išsilydys.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
- Skanaus ;)
p.s. jei įdūrus peilio galiuku į suktinuko šoną iš jo bėgs skaidrios sultys, tuomet jis jau iškepęs.
iš žurnalo "Virtuvė"
Puikūs pietūs. Išbandžiau, labai patiko, tikiuosi galbūt kada nors pasidalinti panašiu receptu savo bloge. O mainais už idėją jums rekomenduoju šio užkandžio receptą: https://alkisnedraugas.wordpress.com/2015/08/01/gruziniski-baklazanai-su-graikiniais-riesutai/
AtsakytiPanaikintiPuiki ideja pietums ar vakarienei , labai skanu:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Lora :)
Panaikinti