2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

KEKSIUKAI SU RIKOTOS SŪRIU

Keksiukai - nuostabūs, purūs ir greitai paruošiami. Vietoj braškių galite dėti kitas uogas arba kaip originale, naudoti konservuotus persikus. Žiūrint, kas skaniau ir kas tuo metu po ranka :)


12 keksiukų:
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g lydyto sviesto;
  • 0,5 citrinos žievelės;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 12 šaldytų braškių (ar kitų uogų, ar konservuotų persikų ir pan.);
  1. Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir mikseriu išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite lydytą sviestą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į rikotos masę, viską gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierines keksiukių formeles ir po lygiai padalinkite tešlą. 
  4. Įspauskite po vieną šaldytą braškę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. arba tol. kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...