Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti šį patiekalą ir išbandyti ne vien troškintas širdeles grietinėlėje - nesiginčysiu, nes tai tikrai skanu. Bet pritarkite, kad verta paragauti ir naujų skonių :)
- 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų širdelių;
- 1,5 vandens;
- 2 kubelių vištienos sultinio;
- ketvirtadalio svogūno;
- 2 lauro lapelių;
- 1 nedidelės raudonosios paprikos;
- 1 "Pak Choi" salotos;
- 4 svogūnų laiškų;
saldžiarūgščiam padažui:
- 3 v.š. cukraus;
- 0,5 a.š. druskos;
- 2 v.š. pomidorų padažo;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 3 v.š. ryžių acto;
- 100 ml vandens;
- 2 a.š. kukurūzų krakmolo + 3 v.š. vandens ištirpinimui;
- Nuo širdelių nulupkite plėvelė, nupjaustykite riebalus ir perpjaukite per pusę.
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius, svogūną, lauro lapelius ir dėkite nuvalytas širdeles. Virkite 30 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet išimkite širdeles ir palikite atvėsti.
- Salžiarūgščiam padažui: visus išvardintus ingridientus sudėkite į priekaistuvį ir kai užvirs, supilkite vandenyje ištirpintą kukurūzų krakmolą. Pavirkite dar keletą minučių.
- Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Kepkite pavartydami apie minutę, tuomet dėkite stambiau supjaustytą "Pak Choi" salotą, dar pakepkite porą minučių nuolat maišydami, dėkite širdelės, paskrudinkite, sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus ir supilkite padažą. Išmaišykite ir leiskite padažui užvirti.
- Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą