2016 m. gegužės 11 d., trečiadienis

PICA SU TRIUŠIENA IR MOCARELOS SŪRIU

Išsikepti naminę picą yra daug paprasčiau, nei įsivaizduojate. Juk tikras gėris, kai gali susidėti tai, ką labiausiai mėgsti :)


2 vidutinio dydžio picoms:

  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • 200 g Lapino puotos šviežių triušienos mėsos juostelių;
  • 2-3 a.š. pesto padažo;
  • pomidoro padažo pagrindo aptepimui;
  • 125 g mocarelos sūrio;
  • 8-10 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • 3-4 didelių pievagrybių;
  • saujelės rukolos salotų;
  1. Triušienos juosteles aptepkite pesto padažu, marinuokite apie 30 min. ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Tešlai: į dubenį suberkite miltus, supilkite šiltą vandenį, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite mieles, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkykite. Suformuokite dvi vidutinio dydžio picas, padėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kildinkite tešlą apie 15 min. 
  3. Picos padus aptepkite pomidorų padažų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Tuomet išimkite ir išdėliokite triušienos griežinėlius, mocarelos sūrį, pjaustytas alyvuoges bei pievagrybius. Kepkite 15-20 min. arba tol, kol pica gražiai apskrus.
  4. Ant viršaus uždėkite rukolos salotų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...