Išsikepti naminę picą yra daug paprasčiau, nei įsivaizduojate. Juk tikras gėris, kai gali susidėti tai, ką labiausiai mėgsti :)
2 vidutinio dydžio picoms:
- 2 stiklinės miltų;
- 0,5 stiklinės šilto vandens;
- 1 kiaušinio;
- 1 a.š. sausų mielių;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- 200 g Lapino puotos šviežių triušienos mėsos juostelių;
- 2-3 a.š. pesto padažo;
- pomidoro padažo pagrindo aptepimui;
- 125 g mocarelos sūrio;
- 8-10 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- 3-4 didelių pievagrybių;
- saujelės rukolos salotų;
- Triušienos juosteles aptepkite pesto padažu, marinuokite apie 30 min. ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Tešlai: į dubenį suberkite miltus, supilkite šiltą vandenį, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite mieles, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkykite. Suformuokite dvi vidutinio dydžio picas, padėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kildinkite tešlą apie 15 min.
- Picos padus aptepkite pomidorų padažų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Tuomet išimkite ir išdėliokite triušienos griežinėlius, mocarelos sūrį, pjaustytas alyvuoges bei pievagrybius. Kepkite 15-20 min. arba tol, kol pica gražiai apskrus.
- Ant viršaus uždėkite rukolos salotų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą