Mėgstantiems jūros gėrybes, tai bus puikus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su pasirinktu padažu nepaliks abejingų :)
- 8 vnt. šviežių ar šaldytų kalmarų file;
- 150-200 g miltų;
- 1 a.š. kajeno pipirų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 4 kiaušinių baltymų;
- 2 raudonųjų čili pipirų;
- 1 nedidelės citrinos;
padažui:
- 2 v.š. majonezo;
- 2 v.š. natūralaus jogurto;
- 1 išspaustos česnako skiltelės;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos;
- Kambario temperatūros kalmaro file gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite nestorais žiedais.
- Dubenyje sumaišykite miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinio baltymus.
- Merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, tuomet į miltų mišinį ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Taip pat iškepkite čili pipirus ir citriną.
- Patiekite iš išvardintų ingridientų paruoštu padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą