Kai vis dar lepina šiluma, pats tas vakarienei ar pietums gaminti šį patiekalą, juolab ir greitai paruošiamas ;)
- 300g šv.bulvyčių;
- 3v.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 300g lašišos file be odos;
- 3v.š. baltojo vyno acto;
- 2a.š. dižono garstyčių;
- saujelė laiškinių česnakų;
- 100g gražgarsčių salotų;
1. Švariai nuplautas bulvytes su odele perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite į skardą, užpilkite 1 v.š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, sumaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10min.
2. Po to išimkite skardą, praskirstykite bulves. Į viduriuką įpilkite šlakelį aliejaus, paskirstykite mentele ir dėkite lašišos file gabalėlį. Ant viršaus užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Bulves šiek tiek pavartykite, kad tolygiai apskrustų. Vėl viską šaukite į orkaitę 10-15min.
3. Į dubenį supilkite 2v.š. alyvuogių aliejaus, garstyčias, actą, druską, juoduosius pipirus, smulkiai supjaustytus česnako laiškus ir gerai išmaišykite bei sudėkite iškeptas bulvytes.
4. Lašišą šakutės pagalba išskirstykite įvairiais gabalėliais.
5. Gražgarstes sudėkite į dubenį kartu su bulvėmis ir išmaišykite. Perdėkite į gražią lėkštę, o ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Laaaabai skaniai atrodančios Tavo salotos:) Gaila, kad mano šeimynai ypač retai galiu isukti lašišos, o dar keptos:((
AtsakytiPanaikintiAčiū, Odeta ;) jos tikrai gardžios ;) o man toks vaizdas susidarė, kad jūsų šeimyna labai mėgsta bet kokią žuvį :) o gal ir gerai, kad nemėgsta lašišos, nes tikrai yra sveikesnių už ją ;)
PanaikintiLabai labai skanu! liuyks receptas; FAVORITE!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušra ;) nors gaminau pirmą kartą, bet likau labai sužavėta :)
Panaikinti