2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

MAKARONAI SU TUNU, CITRINA IR DŽIŪVĖSĖLIAIS

Iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į šiame recepte esančius džiūvėsėlius, bet finale man jie labai derėjo prie makaronų ir lengvai juntamos rūgštelės ;)


  •  2 riekelės forminio batono;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 300g spageti makaronų;
  • 3 v.š. pjaustytų alyvuogių;
  • saujelė smulkiai pjaustytų petražolių;
  • 1 a.š.tarkuotos citrinos žievelės (t.y. 1 citrina);
  • 3 v.š. citrinos sulčių.
  • 180g konservuoto tuno;
1. Pirmiausiai batono riekeles perplėškite į kelias dalis. Sudėkite į blenderį, supilkite 1v.š. alyvuogių aliejaus ir stambiai sumalkite.Suberkite į skardą, paskirstykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8min. arba tol, kol gražiai apskrus.
2. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje ir nupilkite vandenį, pasilikdami pusę puodelio vandens, kuriame virė makaronai.
3. Atskirame dubenėlyje sudėkite pjaustytas alyvuoges, tarkuotą citrinos žievelę, pjaustytas petražoles, 1v.š. aliejaus ir išmaišykite.
4. Sudėkite alyvuogių turinį į išvirtus makaronus, įpilkite pusę puodelio makaronų nuoviro ir citrinos sultis, išmaišykite. Tuomet dėkite tuną ir dar kartą permaišykite.
5. Serviruokite lėkštėje ant viršaus užbarsčius keptus džiūvėsėlius.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...