Atnešu Jums nuostabų patiekalą, kurio paruošimui užtruksite itin mažai laiko. O kai iškeps, valgysite ir pirštelius laižysite :)
- 1,100 kg šv.viščiuko broilerio krūtinėlės su oda;
- 600 g šviežių mažų bulvyčių;
- 2 cukinijų;
- 1 raudonosios paprikos;
- 50 g kalamata alyvuogių;
- 8 skiltelių česnako;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos;
- 1 a.š. rūkytos paprikos;
- 2 a.š. malto kumino;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į kepimo skardą sudėkite nuplautas bulvytes, storesniais griežinėliais pjaustytas cukinijas, juostelėmis - papriką, sudėkite kalamata alyvuoges, nuluptas česnako skilteles ir supilkite vištienos sultinį.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vienos citrinos nutarkuotą žievelę ir iš jos išspaustas sultis, suberkite rūkytą papriką, maltą kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Ant daržovių išdėliokite vištienos krūtinėles ir aptepkite sumaišytu mišiniu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Skanaus ;)
labai jau gundančiai atrodo,sakykit prašau,ar krūtinėlė čia su kaulu dedasi?ačiū:)
AtsakytiPanaikintitaip, dėjau krūtinėles su kaulu :)
Panaikinti