2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU

Paruošti hollandaise padažą visai nesudėtinga. Įprasta jį pateikti prie benedikto kiaušinių, bet puikiai derėjo ir prie jautienos steiko :)

padažui:
  • 70 g sviesto;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 1 a.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. vandens;
  • citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių baziliko lapelių;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Kepkite didkepsnį po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite 5 min. pastovėti.
  2. Padažui: ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, palikite pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną ištirpusį sviestą supilkite į atskirą indą. Puode užkaiskite vandenį, ant jo statykite stiklinį arba metalinį dubenį (žiūrėkite, kad nesiliestų prie vandens), kuriame sudėti kiaušinių tryniai, actas, vanduo. Pradėkite plakti ir po truputį pilti sviestą. T.y. pradžiai po šaukštelį ir kai matysite, kad viskas jungiasi į vienalytę masę, galima pilti ir po didesnį kiekį sviesto. Plakite nuolat, kol padažas gausis balsvai gelsvos spalvos ir sutirštės, panašiai, kaip majonezas, bet kiek skystesnis. Tuomet nukelkite dubenį nuo puodo, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suberkite pjaustytus baziliko lapelius. Jeigu norėsis skystesnio padažo, galite įpilti šauktą vandens.
  3. Patiekite iškeptą didkepsnį su padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...