Jei suplanuosite savaitgalį gaminti užkandžių, siūlau į meniu įtraukti šias bulvių skilteles. Paruošti paprasta, o valgyti labai gardu :)
- ~ 1 kg bulvių;
- 1 a.š. kajeno pipirų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- 40 g tarkuoto parmenzano sūrio;
padažui:
- 3 v.š. majonezo;
- 3 v.š. grietinės;
- 1 išspaustos česnako skiltelės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos;
- Bulvių neskuskite, bet labai kruopščiai nuplaukite šepetėliu.
- Supjaustykite bulves skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, permaišykite ir išdėliokite skardoje išklotoje kepimo popieriumi.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba tol, kol bulvės iškeps.
- Likus 5 min. iki kepimo pabaigos apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir pabaikite kepti.
- Patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus ;)
patarimas: kepimo metu skilteles apverskite, kad apskrustų iš abiejų pusių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą