2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

KALAKUTIENOS SRIUBA SU PUPELĖMIS

Lėkštė šildančios sriubos puikiai nuteikia lietingą ir vėsią dieną. Sotu, skanu ir greitai paruošiama.

  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 500 g kalakutienos;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 400 ml vištienos sultinio;
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kai suminkštės, sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, permaišykite ir dėkite kubeliais pjaustytą kalakutieną. Maišydami kepkite ~7 min.
  2. Tuomet suberkite džiovintus raudonėlius, bazilikus, supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir sumažinę kaitrą virkite apie 10-15 min. Galiausiai sudėkite konservuotas pupeles, užvirkite ir išjunkite ugnį.
  3. Prieš patiekiant, užberkite tarkuoto parmezano sūrio.
Skanaus ;)


idėja iš "Rimi" lankstinuko;

2 komentarai:

  1. Aš ją irgi viriau :) skaniausia man buvo, kai dar įverčiau grikių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip šauniai tu čia sumastei :) Dėl didesnio sotumo galima įberti kruopų - liux idėja :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...