Toks paprastas ir labai skanus patiekaliukas, kuriam nesugaišite daug laiko. Antieną galite pakeisti vištienos krūtinėle ar kumpelių mėsa, labai tiks ir triušiena.
- 340 g "Lapino puotos" šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti);
- 200 g virtų ryžių;
- 2 morkų;
- 2 skiltelių česnako;
- saujelės pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
- 100 g šviežių špinatų;
padažui:
- 6 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- 1 v.š. sezamų aliejaus;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 0,5 a.š. malto imbiero;
- 0,5 a.š. malto kumino;
- pagal skonį citrinos sulčių;
- Dubenėlyje sumaišykite visus padažui išvardintus ingridientus.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, pakepkite porą minučių.
- Tuomet kepti suberkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kai tik pasklis aromatas, dėkite antienos mėsytę. Troškinkite apie 10-15 min.
- Dėkite virtus ryžius, supilkite padažą, pagreitinkite ugnį ir maišant kepkite, kol padažas išgaruos.
- Išjunkite ugnį, suberkite svogūnų laiškus, špinatus ir permaišykite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą