2016 m. liepos 19 d., antradienis

JAUTIENOS IR CUKINIJOS KUKULIUKAI SU BARBEKIU PADAŽU

Gavau išbandyti UAB "Garduko" prieskonių rinkinį, kurį sudarė "Primavera", "Gyros", "Madridas" ir "Velnio užkandėlė". Labiausiai patiko, kad prieskoniai nesumalti, o sudžiovinti smulkiais gabalėliais, kai gali jausti kiekvieno prieskonio skonį. 
Pirmiausiai išbandžiau aštrųjį variantą -  "Velnio užkandėlę". Ypač patiks tiems, kam patinka valgyti aštriau, nes į sudėtį įeina: čili pipirai, žalioji paprika, juodieji pipirai, kvapnieji pipirai, raudona paprika. 
Kukuliukai gavosi be galo sultingi ir minkšti. Ir būtinai pasigaminkite padažo, nes prie patiekalo jis labai dera :)


22 vnt. kukuliukams:
  • 500 g jautienos faršo;
  • 150 g mažos žaliosios cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 kiaušinių;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • saujos maltų džiūvėsėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • 1,5 a.š. "Velnio užkandėlės" prieskonių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 30 g rudojo cukraus;
  • 80 g medaus;
  • 1 a.š. Vorčesterio padažo;
  • 1 v.š. balzamiko acto;
  • 125 g aštraus pomidorų padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį.
  2. Į dubenį sudėkite faršą, tarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles, įmuškite kiaušinius, suberkite parmezano sūrį, maltus džiūvėsėlius, prieskonius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite vidutinio dydžio kukuliukus, dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
  4. Padažui: į priekaistuvį sudėkite visus išvardintus ingridientus ir pavirkite ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol padažas sutirštės.
  5. Iškepusius kukuliukus sudėkite į priekaistuvį su padažu ir atsargiai permaišykite.
  6. Patiekite su makaronais ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...