Gavau išbandyti UAB "Garduko" prieskonių rinkinį, kurį sudarė "Primavera", "Gyros", "Madridas" ir "Velnio užkandėlė". Labiausiai patiko, kad prieskoniai nesumalti, o sudžiovinti smulkiais gabalėliais, kai gali jausti kiekvieno prieskonio skonį.
Pirmiausiai išbandžiau aštrųjį variantą - "Velnio užkandėlę". Ypač patiks tiems, kam patinka valgyti aštriau, nes į sudėtį įeina: čili pipirai, žalioji paprika, juodieji pipirai, kvapnieji pipirai, raudona paprika.
Kukuliukai gavosi be galo sultingi ir minkšti. Ir būtinai pasigaminkite padažo, nes prie patiekalo jis labai dera :)
22 vnt. kukuliukams:
- 500 g jautienos faršo;
- 150 g mažos žaliosios cukinijos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 kiaušinių;
- 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
- saujos maltų džiūvėsėlių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 1,5 a.š. "Velnio užkandėlės" prieskonių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 30 g rudojo cukraus;
- 80 g medaus;
- 1 a.š. Vorčesterio padažo;
- 1 v.š. balzamiko acto;
- 125 g aštraus pomidorų padažo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį.
- Į dubenį sudėkite faršą, tarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles, įmuškite kiaušinius, suberkite parmezano sūrį, maltus džiūvėsėlius, prieskonius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Formuokite vidutinio dydžio kukuliukus, dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Padažui: į priekaistuvį sudėkite visus išvardintus ingridientus ir pavirkite ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol padažas sutirštės.
- Iškepusius kukuliukus sudėkite į priekaistuvį su padažu ir atsargiai permaišykite.
- Patiekite su makaronais ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą