Galbūt artėjančio savaitgalio proga reikalinga idėja užkandėlei pagaminti? Štai jums lengvas ir be galo skanus užkandis. Jei neturėsite triušienos, puikiai tiks ir vištienos krūtinėlė. Kas gali būti paprasčiau? :)
20 vnt.:
- 200 g "Lapino puotos" šviežios triušienos juosmeninės dalies file;
- 1 a.š. rūkytos paprikos;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 3 apvalių tortilijų;
- 2 pomidorų;
- 1 agurko;
- sultenės salotų arba kitų mėgstamų salotų;
padažui:
- 3 v.š. majonezo;
- 3 v.š. grietinės;
- 1 išspaustos skiltelės česnako;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos;
- Triušienos file supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite rūkyta paprika, čiobreliais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite triušienos juosteles ir apskrudinkite. Atidėkite į lėkštę. Kai atvės, supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
- Iš tortilijos išspauskite 7 cm skersmens apvalius rutuliukus (tam naudoti galite puodelį ar stiklinę). Juos sudėkite į keksiuko formas, šiek tiek prispaudę prie dugno ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (būkite atidūs, nes greitai apskrunda). Išimkite iš formos ir leiskite atvėsti.
- Iš pomidoro išpjaukite sėklytes, supjaustykite smulkiais kubeliais Agurką taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Padažui visus ingriendus sumaišykite.
- Į kiekvieną tortiliją dėkite sultenės lapų, pjaustytų pomirodų, agurkų, keptos triušienos ir ant viršaus uždėkite po mažą arbatinį šaukštelį padažo.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą