2016 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

TORTILIJOS UŽKANDĖLĖS SU KEPTA TRIUŠIENA

Galbūt artėjančio savaitgalio proga reikalinga idėja užkandėlei pagaminti? Štai jums lengvas ir be galo skanus užkandis. Jei neturėsite triušienos, puikiai tiks ir vištienos krūtinėlė. Kas gali būti paprasčiau? :)


20 vnt.:
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3 v.š. grietinės;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Triušienos file supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite rūkyta paprika, čiobreliais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite triušienos juosteles ir apskrudinkite. Atidėkite į lėkštę. Kai atvės, supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
  3. Iš tortilijos išspauskite 7 cm skersmens apvalius rutuliukus (tam naudoti galite puodelį ar stiklinę). Juos sudėkite į keksiuko formas, šiek tiek prispaudę prie dugno ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (būkite atidūs, nes greitai apskrunda). Išimkite iš formos ir leiskite atvėsti.
  4. Iš pomidoro išpjaukite sėklytes, supjaustykite smulkiais kubeliais Agurką taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. 
  5. Padažui visus ingriendus sumaišykite.
  6. Į kiekvieną tortiliją dėkite sultenės lapų, pjaustytų pomirodų, agurkų, keptos triušienos ir ant viršaus uždėkite po mažą arbatinį šaukštelį padažo.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...