2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

ORKAITĖJE KEPTA TRIUŠIENA SU KREVETĖMIS IR POMIDORAIS

Individualias porcijas paruošti patogu, nes kiekvienam gali įdėti būtent tuos ingridientus, kuriuos jis labiausiai mėgsta :)


2 porcijoms:
  • 200 g "Lapino puotos" šviežios triušienos juosmeninės file dalies;
  • 100 g ryžių;
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • 8 šviežių krevečių;
  • kelios šakelės šviežių bazilikų;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 a.š. medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. 
  2. Triušieną supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, medų, čili paprikas, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  4. Imkite dvigubą folijos lapą. Dėkite dalį išvirtų ryžių, triušienos gabalėlius, per pusę perpjautus 4 pomidoriukus, 4 krevetes, uždėkite keletą šviežių bazilikų lapelių ir užpilkite padažo. Kruopščiai užlenkite folijos kraštus, 
  5. Tokiu pat eiliškumu paruoškite antrą porciją.
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...